February 29, 2012

Budak Berumur 13 Tahun Godam Laman Kerajaan Pada 16 Febuary , seorang budak di Cina amat tidak puas hati dengan kerja rumah yang di beri lalu melepaskan geram dengan mengodam "website" kerajaan .

 Laman Bidang Pelajarang Kerajaan diselatan Cina telah di godam dan polis mengatakan bahawa penggodam itu islah seorang budak berumur 13 tahun.

 Setelah menggodam laman tersebut dengan meninggalkan mesej , mengadu bahawa sekolahnya memberi pelajar terlalu banyak kerja rumah ketika cuti musim sejuk sehingga merasa "kesesakan".

  Mesej nya ialah "Haven’t you advocated less homework to alleviate the burdens on students, leaders? Do you really mean it, or does the school intend to torture us?".kosmoBlogImg 13 year old Chinese Student hacked Government website over excessive homework |www.cyberleaks.org

Admin dan pakar sekurity telah menutup webzite tersebut buat sementara waktu untuk membaik pulih kelemahan and mengesan penggodam dan mengenalpasti sebagai budak berumur 13 tahun , berdasarkan Liang Xuying , Ketua dalam bidang pelajaran yang mengurus website tersebut.

--Aku sendiri endak reti nak deface blogger orang , apa lagi website kerajaan . Gua tabik sama lu bro~